Menü Bezárás

Így készült A háború lelke borítója

A háború lelke a trilógia borítói közül a legfrissebb élmény, és talán itt jött leghamarabb az ötlet. A történetben nagyon fontos szerepet játszik Marcell kardja és a viszonya a kardjához, amit a thermopülai csatában elesett háromszáz hős spártai katona lelke alkot. Adta magát, hogy ez jelenjen meg a borítón is. Olyannyira adta, hogy semmilyen más ötletem nem volt. Erőlködtem, hogy itt is kicsiholjak magamból egy vésztervet, de semmi. Úgyhogy megint tehettem keresztbe az ujjaimat, hogy a kiadónak megfeleljen ez a kardos-szellemes vonal.

Ennél a képnél az volt elképzelés, hogy az utolsó részre, a lezárásra, a szereplők kapjanak egy egyfajta epikus borítót, amin ilyen hőspózban, kardot magasba lökve, fegyveresen, harcra készen feszíthetnek, miközben mögöttük egy szellemsereg kígyózik.

A szemfüleseknek feltűnhet, hogy a vázlaton Marcell nem ugyanazt a ruhát hordja, mint magán a borítón. A kiadónál már rábólintottak a vázlatra, amikor rájöttem, hogy nekem egyáltalán nem tetszik ez a galléros póló a hosszú ujjú felsőn. Divatjamúltnak tűnt, és arra kértem Nagy Gergelyt, hogy inkább legyen belőle valami menő kapucnis pulóver. De ezt az apróságot már nem volt kedvem lelevelezni a kiadóval, szóval mondhatni ez egy önkényes döntés volt.

previous arrow
next arrow
Slider