Menü Bezárás

Így készült A feledés folyója borítója

A jövő harcosai viszontagságos borítója után A feledés folyójánál már jóval egyszerűbb volt a helyzet, nekem sem kellett trükköznöm, az első borító bevált, a grafikus maradt Nagy Gergely, és megkaptam a lehetőséget, hogy az ötleteimet vele egyeztessem, ő pedig kidolgozza azokat. A kiadó nem kötött ki semmit, nem jelezték, hogy mit szeretnének a borítón látni, így csak annyi volt a dolgom, hogy olyan vázlatokat, ötleteket tegyek eléjük, amire könnyű szívvel rábólinthatnak.

Mivel a történet középpontjában Léthé áll, aki egyszerre egy alvilági folyó, és ennek a folyónak az istenasszonya, és a főszereplők őt keresik a regényben, – adta magát, hogy a borítón is kiemelkedő helyet foglaljon el. Az a pillanat, amikor Léthé kiemelkedik a vízből és emberi vízalakot ölt, pedig különösen mozgatta a fantáziámat, mert úgy képzeltem, hogy ez a víztest nagyon ütősen mutatna a borítón.

Ehhez az ötlethez két vázlat is készült.

A későbbi borító az eredeti, vagyis a legelső ötletből készült el, de mivel A jövő harcosainál úgy gondoltam, hogy akár a trilógia borítókoncepciója is lehetne, hogy a főszereplők mindig háttal állnak, kértem, hogy nézzük meg a jelenetet ebből a szemszögből is.

Igaz, ekkorra már kicsit elbizonytalanodtam a koncepcióban, mert ugyan még hozzá sem kezdtem A háború lelke megírásához, de a fejemben már megjelent egy borítóötlet, azt pedig nagyon nehéz lett volna megvalósítani a „háttal pózolunk” beállással. Szerencsére a kiadó megoldotta a dilemmámat, mert ők is az első változatot, vagyis a főszereplőket szemből mutató borítót választották A feledés folyójához.

Amúgy ez volt az egyetlen része a trilógiának, ahol volt vésztervem arra az esetre, ha a kiadónak maga a koncepció nem tetszik, – ebben az esetben az, hogy Léthé került a középpontba. A másik lehetőség az lett volna, hogy a főszereplők egy légi csatában vesznek részt a szélköpenyeik segítségével. De mivel az első ötlet rögtön nyerő lett, ebből már nem készült vázlat.

Érdekesség, hogy a visszajelzések alapján A feledés folyója borítója általában jobban tetszett az olvasóknak, mint A jövő harcosai borítója.

previous arrow
next arrow
Slider