Menü Bezárás

A szereplőkről

A jövő harcosainak talán az az egyik legfurcsább húzása, hogy a szereplői mind magyar fiatalok, akik annak ellenére, hogy Magyarországon élnek, kapcsolatba kerülnek az ókori görög istenekkel.

A népszerű filmek és regények hatására valahogy hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világmegmentés, még egy fiktív történetben is, amerikai, de minimum angolszász kiváltság, és az szóba sem jöhet, hogy magyar fiatalokon múljon a világ sorsa.

De miért is ne múlhatna rajtuk? – tettem fel magamnak a kérdést, és mivel a magyarországi környezetet és embereket ismerem jól, hamar elvetettem, hogy külföldi helyszínen és külföldi főszereplőkről szóljon a történetem. A három magyar főszereplő furcsa triót alkot, ahol mindegyikük egyedisége hamar kiütközik.

Hrepka Marcell – Vele kezdődik a történet, és habár számára nem magától értetődő, ő képes betölteni a vezérszerepet a csapatban. Spártai örökítő, ami azt jelenti, hogy magában hordozza az ókori spártaiak mitikus szellemiségét, és a népük egyesített ősi tudását. Ez a fajta tudás kiütközhet az örökítőkön gyorsaságban, erőben, harciasságban, mitikus érzékenységben.

Marcell ennek ellenére egy átlagos srácnak tűnik, aki szereti a focit, és rajongásig imádja a kedvenc csapatát, a Juventust.

Helle Adria – A társaság legvakmerőbb és legvadabb tagja. Hiányzik belőle a félelemérzet, és bátran beleveti magát bármilyen kalandba. Lelkesedése nem ismer határokat. Talán csak az örökké göndör, boglyas haját nem bírja elviselni.

Adria amazon örökítő, ami nagyrészt megmagyarázza a bájosan veszélyes természetét.

Botka Erik – Adria mostohatestvére, Marcell legjobb barátja. Ő az észszerűség a csapatban, mindent átgondol, megfontol, és még a világmentésre is képes nemet mondani, ha úgy látja, nem ők a legalkalmasabbak a feladatra. Utálja az extrém dolgokat, és ki nem állhatja, hogy Adria mindenbe belerángatja.

Kéer – Ókori, erőszakos halálistennő, aki Árész háborús kíséretéből szökött meg. Ő segíti a magyar fiatalok nyomozását a múltban, habár annak, hogy halandók szolgálatába szegődött, megvannak az okai, és a saját céljai érdekében cselekszik.